Dutch Open Eventing organiseert van 28 oktober tot en met 1 november een internationale eventingwedstrijd op de terreinen van Grandorse en Equestrian Centre de Peelbergen. Deze editie gaat, door het wegvallen van een groot deel van de wedstrijdkalender, gecombineerd worden met het Nederlands Kampioenschap eventing. Hiermee wordt het eventing seizoen alsnog groots afgesloten. 

Afgelopen augustus werd op de faciliteiten van Grandorse en Equestrian Centre de Peelbergen de eerste internationale wedstrijd van 2020 op Nederlands grondgebied georganiseerd. In strak overleg met de gemeente, de accommodatie, het team en in navolging van de regels opgesteld door de Nederlandse overheid en het RIVM vond er een succesvol evenement plaats, waarbij ruim 450 combinaties uit 15 verschillende landen aan de start verschenen. Een uitermate geschikte locatie dus om het Nederlands Kampioenschap te faciliteren. 

De organisatie is erg blij dat zij het vertrouwen hebben gekregen om naast de internationale wedstrijd van Dutch Open Eventing ook het NK te mogen organiseren. Thomas van Heel, directeur van Dutch Open Eventing, legt uit: “Ik ben blij dat we door de goede samenwerking met alle betrokken partijen het Nederlands Kampioenschap alsnog kunnen realiseren. Het is voor iedereen natuurlijk jammer dat Boekelo geen doorgang kan vinden, maar op een fantastische accommodatie als Equestrian Centre de Peelbergen, met het nieuwe cross country traject en een sterk deelnemersveld belooft het een waardige afsluiting van het eventing seizoen 2020 te worden”. 

Ook de KNHS is erg enthousiast dat Dutch Open Eventing de kans ziet om het NK te organiseren. Iris Boelhouwer, de nieuwe technisch directeur van de KNHS, vertelt:  “Het is natuurlijk heel zonde dat het geweldige evenement in Boekelo door de corona crisis dit jaar niet door kan gaan, maar we zijn blij  Dutch Open Eventing de handschoen heeft opgepakt. Equestrian Centre de Peelbergen in Kronenberg is een geweldige accommodatie en dat geeft een perfecte basis voor een mooi NK dit jaar. Het is de eerste keer dat er op deze plek een zogenaamde lange vier*, waarover het NK gaat, wordt georganiseerd. De wedstrijden eerder dit jaar in Kronenberg hebben al laten zien dat er veel mogelijkheden zijn. Het is fijn voor alle ruiters dat we nu in alle Olympische- en Paralympische paardensport disciplines toch een NK 2020 hebben.” 

Categorieën

Voor de wedstrijden zijn er verschillende categorieën uitgeschreven. Voor de tweede wedstrijd van Dutch Open Evening zijn dat:

  • CCI1*-intro
  • CCI2*-S
  • CCIP2*L
  • CCI3*-S
  • CCI4*-L

Het Nederlands kampioenschap wordt verreden over de CCI4*L. 

Nieuwe eventing route 

Met het oog op de toekomst en de ambitie om in de toekomst een CCI5* wedstrijd te organiseren, is er afgelopen winter gestart met het aanleggen van een nieuwe eventing route in Kronenberg. De route is ontworpen door Gert Boonzaaijer en gerealiseerd in samenwerking met de gemeente en Grandorse. De wedstrijd in oktober zal gereden worden over deze route. Tijdens de wedstrijd van augustus was de baan in gebruik genomen met veel lovende reacties van ruiters als gevolg.  

Het protocol

Dutch Open Eventing steunt alle maatregelen die de gezondheid van iedereen waarborgt en volgt hierbij de regels van het RIVM en de Nederlandse overheid. Om voor ieders gezondheid en veiligheid te kunnen zorgen, heeft de organisatie in samenwerking met de gemeente en accommodatie een protocol opgesteld om zo de doorgang van Dutch Open Eventing 2020 te realiseren. In overleg met alle betrokken partijen zal er zeer beperkt kaartverkoop zijn, de kaartverkoop gaat van start op woensdag 2 september om 10.00 via http://bitly.ws/9A4F

 

Onze crossbouwers hebben zich weer overtroffen: ruim 40 hindernissen zijn geplaatst op het terrein van Grandorse. Voor elke klasse zijn er volop keuzemogelijkheden, en het mooie weer doet de rest om er een mooie dag van te maken.

Tijdens de crosstraining van 17 juli waren er veel blije gezichten: enthousiaste deelnemers en onze top trainers die met veel inzet de ruiters en amazones begeleiden zodat de combinaties tot in hun tenen gemotiveerd en tevreden weer naar huis gaan. Dank voor jullie inzet!

De oefencross is nog in volle gang, op onze facebookpagina kunt u de beelden terugvinden.

 

  

Grandorse Horse Trials en Dutch Open Eventing slaan handen ineen

Op 30 december 2019 is de intentieverklaring tot samenwerking met Dutch Open Eventing getekend. Daarmee verklaren beide partijen dat zij, ondanks verschillende culturen, structuren en ambities, de intentie hebben om jaarlijks meerdere activiteiten te organiseren die bijdragen aan het stimuleren en ontwikkelen van de eventingsport op Grandorse. Daarbij is duidelijk afgesproken dat DOE zich volledig toelegt op het organiseren van internationale eventingwedstrijden en dat GHT zich focust op de trainingen en wedstrijden voor de basissport.

Kijk op Dutch Open Eventing voor meer informatie en de contactgegevens.
 

Uitslagen wedstrijden weekend 11 en 12 mei

zaterdag
paarden    /  pony's
zondag
paarden    /  pony's
Uitslagen wedstrijden weekend 3/4/5 mei


De uitslagen van de internationale wedstrijden en de wedstrijden in de klasse M paarden vind je hier.

final results CICS**

final results CICS***

paarden M klasse ring 1

paarden M klasse ring 2

paarden M klasse ring 3


Ben jij de vrijwilliger die wij zoeken? 

Wil jij graag meehelpen om de Grandorse Horse Trials tot een succes te maken?
Meld je dan aan als vrijwilliger via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Geef in je mail aan wat je graag voor ons zou kunnen betekenen, en waar jouw interesse ligt: Wil je graag mee in de cross de hindernissen bouwen, of meehelpen om het terrein in te richten? Of meehelpen in de catering of tijdens de wedstrijden bij een hindernis zitten? Alles kan. Geef ook door hoeveel tijd je voor onze organisatie kunt vrijmaken, of je een halve dag of meerdere dagen beschikbaar bent.